Две пернишки фирми – на „Месомания 2021“

Две пернишки фирми – на „Месомания 2021“

Две фирми от Пернишка област – „Сами – М“ ЕООД и „Вланел“ ООД, достойно представят региона на форума „Месомания“ 2021, който е част от международните хранителни изложения, провеждащи се до 2 октомври в Интер Експо Център, София. Събитието бе открито от министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков, който подчерта, че заедно с останалите специализирани изложения, „Месомания“ поставя София на картата на международните форуми в хранително вкусовата промишленост.

От своя страна председателят на УС на Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) Атанас Урджанов се обърна с благодарност към фирмите – членове на Асоциациата, които въпреки тежката ситуация, дават надежда за развитието на сектора със своята смелост и качеството на продуктите си, като за поредна година участват в „Месомания“ и в „Дните на Българското месо“. „В тази кризисна за целия свят година българските месопреработватели, сред които „Вланел“ ООД, „Лалов и Вачев“ ЕООД, „Стефанов-И.Стефанов 04“ ЕООД, Унитемп ЕООД, „Сами-М“ ЕООД, „Р.А.-03- Боби“ ООД, ЕТ„Ников – Иван Костадинов“, „Малевентум Марон“ ЕООД, „Свинекомплекс Голямо Враново Инвест“АД и Еко Мес ЕООД, представят своите нови и традиционни продукти. В рамките на проекта ни „Дни на българското месо“, подкрепен от МЗГХ и ДФ „Земеделие“, ще представим пред професионалните посетители и широката публика множество нови идеи и инициативи в полза на малките и средни предприятия в сектора, както и за специализираните професионални гимназии“, каза  при откриването Атанас Урджанов от АМБ.

Вкусове от близо и далеч, кулинарни магьосници, предаващи знания и шедьоври от месо очакват посетителите в един истински „Маратон на вкусовете“ в изложбения център. В партньорство с Pastry academy и платформата за събития „Сетива без граници“, по четири пъти на ден шеф-готвачи ще създават и демонстрират иновативни рецепти с продукти на водещите български месопреработватели.

МЕСОМАНИЯ, със своята вече 28 годишна история, се утвърди като най-голямата и най-авторитетната специализирана изложба за месо и месни продукти и съпътстващи месната индустрия дейности в България. Заедно с министър Бозуков, посланици и чуждестранни гости, както и с дългогодишните партньори на АМБ, бяха посетени щандовете на участниците. Всеки посетител имаше възможност да дегустира продуктите, получи информационни материали и специално изработената и отпечатана книжка за рецепти „Направи си сам“ – с месни деликатеси от членове на Асоциацията.