Внимание! На 4 октомври 2021 година, във Второ РУ на МВР-Перник, отваря врати гише за прием на български документи за самоличност!

Внимание! На 4 октомври 2021 година, във Второ РУ на МВР-Перник, отваря врати гише за прием на български документи за самоличност!

 От  4 октомври/понеделник/ 2021 г., гражданите живеещи на територията на Второ РУ ще могат да подават заявления за лични документи и да получават съответно готови такива  в районното управление. Работното време е от 8, 30 ч. до 17,30 ч. с един час обедна почивка – от 12, 00 до 13, 00 часа. Предвидени са и съответните дезинфекции, за ограничаване заразата от коронавирус.

  Гражданите с постоянен адрес на територията обслужвана от ОДМВР Перник, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи /лични карти, паспорти, свидетелства за управление на МПС/ във всяко едно от звената „БДС“ на територията на областта. Това може да бъде направено и преди изтичане на срока на валидност на документите.        

Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена „БДС“, както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

 Готовите лични документи се получават в звеното „БДС“, където е подадено заявлението. Препоръчваме електронните услуги на МВР за улеснение на потребителите.