Партия „Възраждане“ със своя структура в Перник

Партия „Възраждане“ със своя структура в Перник

ПП „Възраждане“ вече има своя структура в Перник.Тя е учредена в първите дни на септември, съобщи на първата официална пресконференция на партията новоизбраният й председател Павел Павлов. Зам. председател е Симеон Йонев, а секретар – Радослав Червенков.

Припомняме, че Павел Павлов бе дългогодишен активист на партия „Атака“. Той обаче, заедно с досегашния областен лидер  проф.Румен Ваташки се разграничиха от националистическата формация, след като политиката й започна да се разминава с ценностите, които трябваше да защитава.

Павлов е категоричен, че българската политика има нужда от националистическа формация, каквато е „Възраждане“. „Формация, която да защитава ценностите на нашата историческа памет. Да бъдем народ, който пази историята си и се грижи идните поколения да я пазят такава, каквато е, а не да се проментя, слугувайки на удобни за момента, различни от ценностите ни политически интереси“, каза още Павлов.

Засега „Възраждане“ има своя структура само в община Перник, но членовете й, които са предимно млади хора, гледат с оптимизъм напред и се надяват, че партията скоро ще стъпи и в другите общини на областта. Залагаме на младостта, на дръзновението и на интелекта, каза още Павел Павлов. Показателно е, че колегите  му в ръководството на политическата структура Симеон Йонев и Радослав Червенков са млади хора, които са получили образованието си в престижни университети, работили са и в чужбина, но са се върнали в родния си град, защото са уверени, че тук, в името на неговото бъдеще, могат и трябва да  разгърнат възможностите си. Двамата работят в престижни ИТ компании.

 Новоизбраното ръководство на пернишката структура на „Възраждане“ заяви категорично, че ще бъде своеобразен коректив на местната власт, ще работи за това всички проблеми на съгражданите ни да бъдат поставени пред съответните институции и да се търси тяхното решаване. В бъдеще амбицията е да се възроди позападната историческа идентичност на Пернишкия край.

В момента от „Възраждане“ Перник набират наблюдатели за предстоящите избори, но са честни, че хората, които се съгласят да го направят няма да получават средства за това. Защото не всичко е пари.

Партията ще работи за кампанията на кандидата за президент Костадин Костадинов. Ще има листа и за парламентарните избори, която ще се води от човек, определен от националното ръководство. 

Останалите в листата ще бъдат местни хора.