Четирима столичани в ареста, отглеждали и държали „трева“

Четирима столичани в ареста, отглеждали и държали „трева“

Нови успешни акции по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, бяха проведени в Пернишко, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Задържани са четирима столичани за отглеждане и притежаване на канабис.

На 25 септември, служители от сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР – Перник и колегите им от радомирското Районно управление на полицията проверили гориста местност в земнското село Горна Врабча. На място са открити 181 растения от рода на конопа с максимална височина 180 см. Задържани са трима столичани на 33, 34 и 64-годишна възраст, които са се движели с джип „Лен Ровер“. Наложена им е полицейска мярка за срок до 24 ч.

Започнато е бързо производство по чл. 354 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Предният ден криминалисти от Второ районно управление в Перник проверили апартамент в областния град, обитаван от 27-годишен с постоянен адрес  в столицата. От мъжа е иззета суха зелена листна маса, която при направения полеви тест е реагирала на марихуана. Задържан е за срок до 24 ч. и е образувано досъдебно производство по чл. 354 „а“ от наказателния кодекс.