Бюрото по труда в Перник търси шивачи, оператори за производство на стъкло, лекари…

Бюрото по труда в Перник търси шивачи, оператори за производство на стъкло, лекари…

Трета поредна седмица предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличават. През изминалата те нараснаха значително- с 38 и станаха 290.  За съжаление предлаганите свободни работни места за безработни висшисти намаляха с 9 и станаха 11.

Продължават да са актуални офертите за работа на 20 шивачки за София, 10 монтьори на електронно телекомуникационно оборудване също за София, 20 охранители за София, 10 кредитни консултанти за Перник, 22-ма организатори производство за София, 15 шивачки за Перник, През миналата седмица се появи оферта за работа на 20 машинни оператори и 20 оператори на пещи за производство на стъкло

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: лекари,   касиери,  чистач-хигиенисти, кредитен специалист в банка,  бармани, сервитьори, шлайфисти, леяр,  стругари, електромонтьори,  електрозаварчици, формовчици, топилчик, технолог, огняр, продавач-консултанти, помощник-сладкар, комплектовачи, общи работници в промишлеността,  оператор за въвеждане на данни, учител по БЕЛ,   логопед,  работници в производство,  общ работник,  обслужващи работници в промишлено производство,  шофьор на тежкотоварен автомобил,  помощник-готвачи,     международни шофьори, мениджъри на екипи, екструдисти,  месач на закуски,  салонни управители, готвачи в заведение за бързо хранене, готвачи,  пекари, заварчици,  оператори на ЦПУ, програмист ЦПУ, шивачки, пиколо, рецепционисти, арматуристи, обслужващи кулинарен щанд, главен  готвач,  изготвители на бои и багрила, пласьори на стоки, машинист на валяк, социален работник, рехабилитатор, главен експерт, кредитен специалист в банка, работници по озеленяване, служител на гише/сменен/, управител на заведение, монтажник електрооборудване, стругар- фрезист, обслужващ погребално бюро, 

 Ако анализираме трудовия пазар в Перник, ще установим, че в пернишкия регион той  е твърде динамичен.  Доказателство за това е фактът, че макар че навлизаме в есенния сезон, когато обикновено офертите за работа започват да намаляват, през миналата седмица свободните места се увеличиха и то не малко. Сред най- търсените кадри в момента са: шивачи,  машинни оператори, оператори на пещи за производство на стъкло, кредитни консултанти, охранители,   лекари  и други. За съжаление, намаляха свободните места за безработни висшисти и те станаха 11.

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях за обслужващите дейности.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 279 свободни места и 11 за безработни висшисти.