6 хиляди лева събра благотворителният базар на книги в Перник

6 хиляди лева събра благотворителният базар на книги в Перник

6 033 лв. са събрани от продажбата на книги на проведения през този месец благотворителен базар в Перник. Той бе организиран от фондация „Богданова и Данаилова” със съдействието на община Перник, а събраните средства са предназначени за лечението на седем болни деца.

Към инициативата се е присъединил 1”а” клас в Десето основно училище „Алеко Константинов” в Перник с класен ръководител Габриела Стефанова. Вместо букети за първия учебен ден, първокласниците са предоставили сумата от 270 лева и така общо набраните средства са в размер на 6 303 лв., съобщиха организаторите.

Парите са разпределени поравно между седем болни деца. Сред подпомогнатите деца трябваше бъде и 17-годишната Цвета Страхилова, за чието лечение тази година в града се проведе мащабна кампания, но тя е пожелала предназначената за нея сума да бъде разпределена поравно между останалите деца.

Благотворителният базар на книгата се проведе за втора поредна година. По инициатива на фондация „Богданова и Данаилова” средства за лечението на болни деца в Перник бяха събрани и през месец юни на организирания за международния ден на детето благотворителен базар на играчки.