Бюрото по труда в Перник търси шивачи, кредитни консултанти, охранители, лекари…

Бюрото по труда в Перник търси шивачи, кредитни консултанти, охранители, лекари…

Втора поредна седмица предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличават. През изминалата те нараснаха с още 16 и станаха 252.  За съжаление предлаганите свободни работни места за безработни висшисти намаляха с 5 и станаха 20.

Продължават да са актуални офертите за работа на 20 шивачки за София, 10 монтьори на електронно телекомуникационно оборудване също за София. През изминалата седмица се появиха предложения за работа на 20 охранители за София, 10 кредитни консултанти за Перник, 22-ма организатори производство за София, 15 шивачки за Перник,

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: лекари,  медицински сестри,  касиери,  чистач-хигиенисти, кредитен специалист в банка,  бармани, сервитьори, шлайфисти, леяр,  стругари, електромонтьори,  електрозаварчици, формовчици, топилчик, кранист, технолог, огняр, продавач-консултанти, помощник-сладкар, комплектовачи, общи работници,  оператор за въвеждане на данни, учител по английски език учител по БЕЛ, педагогически съветник,  логопед,  работник по поддръжка, общи работници,  машинни оператори, обслужващ работник промишлено производство,  шофьор на тежкотоварен автомобил, машинни оператори, помощник-готвач,  фармацефтични продукти,  електромаханошлосер,  технолози, техници-механици, международен шофьор, мениджъри на екипи, екструдист,  месач на закуски, чистач на производствени помощения, салонни управители, готвачи в заведение за бързо хранене, готвач,  пекари, заварчици, работници в производството, оператори на ЦПУ, програмист ЦПУ, шивачки, пиколо, рецепционисти, арматуристи, обслужващи кулинарен щанд, помощник-готвачи, готвачи, главен експерт,  изготвители на бои и багрила, обслужващи работници в промишлено производство, пласьори на стоки, машинист на валяк, социален работник, рехабилитатор, главен експерт.  

 Ако анализираме трудовия пазар в Перник, ще установим, че той е твърде динамичен.  Доказателство за това е фактът, че свободните места ту се увеличават, ту намаляват.  Сред най- търсените кадри в момента са: склададжии, шивачки, охранители,  кредитни консултанти,  лекари, организатори по производството и други. За съжаление, намаляха свободните места за безработни висшисти и станаха 20.

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях за обслужващите дейности.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 232 свободни места и 20 за безработни висшисти.