Мним преброител нападна възрастна перничанка в собствения й дом

Мним преброител нападна възрастна перничанка в собствения й дом

Мним преброител е нападнал в дома й възрастна перничанка, живееща в квартал „Изток“. Само бързана реакция на бабата са я спасили от по-сериозен инцидент. За случая е информирана полицията, става въпрос за млад мъж. Това сподели Георги Чернев, който призова в социалната мрежа хората да бъдат по внимателни. “Здравейте, мой познат ми изпрати снимка на баба му, която е пострадала от агресивен тип, който се е представил за Преброител (в момента тече кампания за пренрояване от НСИ).

Тя е отворила вратата на апартамента, но не е искала да го пусне вътре. Тогава той я ударил в лицето. Тя е паднала в коридора. Преди да падне е успяла да блъсне вратата и тя се е затворила. Това я е спасило. За съжаление виждате как изглежда. Утре моят познат ще я води на скенер и преглед в София.

Как изглежда престъпника? Българин, около 30 годишен, среден на ръст около 170 см, Носи шапка с козирка. В ръцете е държал листа.  Надявам се снимката и описанието , които виждате вие и полицията в Перник, да Ви накара да сте наблюдателни и ако забележите подобен тип да пишете.

Действието се случва в квартал Изток, близо до кметството. Дата на случката – 17 септември, 10 часа“, алармира във фейсбук Георги Чернев.