Възпитаници на училища Европа получиха сертификати на Университета Кеймбридж

Възпитаници на училища Европа получиха сертификати на Университета Кеймбридж

Училища Европа отпразнува в първия учебен ден успеха на 20 свои възпитаници от учебните бази в Перник, Радомир и Кюстендил. На тържествена церемония, те получиха сертификати на Университета Кеймбридж за отличното си представяне в лятната изпитна сесия. Това са най-малките ученици на Училища Европа, кандидатствали за първите сертификати Young Learners English в три нива.

Управителят на Училища Европа за Югозападна България Албена Дамянова отбеляза с гордост, че успеваемостта на явилите се на изпита е 100 процента, като 12 от сертификатите са за безгрешни изпитни тестове, а осем са с 90% правилни отговори! Проведената церемония е първата за тази година. Предстои връчването на сертификати на Университета Кеймбридж на още 41 ученици от по-високите нива, доказали знанията си по английски език пред изпитната комисия, също със 100 процента успеваемост.

С този, достоен за възхищение повод, Училища Европа отбеляза и 28 години от откриването на първата учебна база в Перник и региона.

Десетки хиляди са учениците от различни възрасти, на които Училища Европа са дали и дават възможност да постигнат повече в своето образование, кариера и личностно развитие. Благодарим на всички тях за доверието, което ни гласуваха през годините. Доверие, което ще продължим да заслужаваме с труда и знанията на всички наши учители, директори и служители, във всяка класна стая. Защото нашият водещ девиз е „Свободата да общуваш”, а мисията ни е „Успех със смели предизвикателства”, каза в приветствието си г-жа Дамянова.

Родители и гости аплодираха за успехите учениците и техните учители. Гост на церемонията бе заместник-кметът на Община Перник Стефан Кръстев, който връчи сертификатите. Водосвет за здраве и за по-добра учебна година отслужи отец Марио.

Признати от над 20 000 университети, институции и работодатели в целия свят, тези сертификати са авторитетно доказателство за високо ниво на владеене на английски език. Изпитите на Университета Кеймбридж са сред най-популярните езикови изпити в света. По статистика на именитото учебно заведение всяка година около 1.5 милиона души от целия свят проверяват и сертифицират езиковите си умения в оторизирани от университета официални изпитни центрове. Голямата популярност на тези изпити се дължи на факта, че точната и надеждна оценка, която дават, е призната от хиляди образователни институции и работодатели по целия свят.