ТПГ”М. Кюри” откри новата учебна година с успешно реализиран план-прием

ТПГ”М. Кюри” откри новата учебна година с успешно реализиран план-прием

С успешно реализиран план-прием, с две паралелки осмокласници, посрещна новата учебна 2021/2022 г. ТПГ”Мария Кюри”.

„Паралелките ни са от защитения списък и от списъка с недостиг на специалности. Едната паралелка е „Технология на фармацефтични и парфюмерийно-козметични продукти” и „Машини за гореща обработка на металите”. Общият брой на осмокласниците е 42-ма. Общо 150 ученици чуха днес първия звънец в гимназията. Радостното е, че имаме специалисти по всички предмети. Имаме и млади колеги. Добрата новина е, че при направените тестове за  COVID 19, нямаме положителен резултат както сред педагогическия, така и сред непедагогическия персонал. Едната част от нашия екип е имунизиран, а другата част са преболедували коронавируса”, заяви директорът на ТПГ”М. Кюри” инж. Цветелина Миланова.

На въпроса- готови ли са педагозите за евентуалното преминаване на онлайн обучение, инж. Миланова отговори:” Готови сме. Има ли сме обучение по новите платформи, които ползваме и нашите педагози нямат никакъв проблем. Радващото е, че преминаването на онлайн обучение през изминалата учебна година, не се отрази върху успеха на дванадесетокласниците. Това го показват и резултатите от държавните зрелостни изпити”.

На тържеството, по повод откриването на новата учебна година присъстваха само осмокласниците и техните родители. Гост беше кметът на кметство „Изток” Десислава Стоянова.

В поздравлението си по повод откриването на новата учебна година, Цветелина Миланова подчерта, че днешният ден е най-вълнуващ за осмокласниците, които за първи път пристъпват прага на гимназията. „Добре дошли, мили деца и скъпи родители! Уважаеми колеги, бъдете здрави. Имайте търпение при преодоляването на трудностите и предизвикателствата във вашата работа. Нека новата ,учебна година бъде успешна, ползотворна и присъствена. Желая на всички много здраве и на добър час”, заяви директорът на ТПГ”М. Кюри”.

 В поздравлението си по повод празника, Десислава Стоянова заяви:”Нека новата учебна година бъде успешна и ползотворна за всички вас. Желая да имате нови предизвикателства за развитие и прекрасни идеи, които да осъществите с успех. Скъпи ученици, бъдете все така упорити, радвайте ни с вашите успехи и победи”.

Колективът на ТПГ”М. Кюри получи поздравителни адреси от: МОН, от председателя на Комисията по образование при 46-то НС, от кмета на Община Перник, от Областната управа, от РУ по образованието в Перник.

След като Цветелина Миланова плисна менчето с вода, осмокласниците прекрачиха прага на гимназията.