Областният управител откри учебната година в СУРИЧЕ „д-р Петър Берон“

Областният управител откри учебната година в СУРИЧЕ „д-р Петър Берон“

Областният управител д-р Симеон Василев откри новата учебна година в СУРИЧЕ „д-р Петър Берон“. Той пожела на учениците да  бъдат здрави и да превърнат училището в място на своите сбъднати мечти. „15 септември е ден, който обединява всички българи. Денят, в който всички се покланяме на нашите учители“, каза още областният управител. Д-р Василев добави, че започва една учебна година, пълна с неизвестности, в която приоритет ще бъде опазване здравето на децата. „И това ще го постигнем само ако сме единни, ако взаимно си помагаме и имаме доверие един в друг, за да остане училището място за радост и вдъхновение“, категоричен бе той.

Директорът на училището Елеонора Владимирова пожела на учителския колектив и учениците здраве и дръзновение. Тя добави, че и тази учебна година ще бъде изпълнена с предизвикателства и заяви, че е убедена, че с общи усилия те ще бъдат преодолени.

Зам.-областният управител Иво Иванов откри учебната година в ОУ „Иван Рилски“. Той поздрави учениците и учителите с деня, в който се сливат радост, усмивки, вяра и надежда.  „Уважаеми учители, позволете ми да изразя благодарността си за всеотдайния труд и обич, с които съхранявате образованието и науката, за търпението и желанието, с които вдъхновявате нашите деца! Бъдете горди с мисията си! Поклон пред вашата всеотдайност, упоритост и професионализъм! На вас нацията е поверила най-скъпото – своето бъдеще.“, каза още Иванов.