Кметът Владимиров отнкри учебната година в 6-то СУ „Св.Св.Кирил и Методий“

Кметът Владимиров отнкри учебната година в 6-то СУ „Св.Св.Кирил и Методий“

Кметът на община Перник Станислав Владимиров откри новата учебна година в VI СУ „Св.Св. Кирил и Методий“. „Първият учебен ден носи емоции и вълнение за всички нас, но най-вече за първокласниците. Този ден ще остане спомен за цял живот“, каза Владимиров. Той пожела на учениците позитивните емоции да бъдат много повече през тази учебна година. „Благодаря на всички учители, че устояха на предизвикателството пред, което се изправиха през последната година и половина. Поклон пред труда Ви“, каза още кметът на Перник.

Владимиров откри новата учебна година и в ГПЧЕ „Симеон Радев, където заяви, че годините прекарани в Езиковата гимназия са едни от най-емоционалните за него. „За мен е удоволствие да се върна в Езиковата гимназия, повече от двадесет години след като завърших това прекрасно училище. То ми даде основата и хоризонта за развитието ми. Сигурен съм, че и на вас ви предстоят най-хубавите години досега. Ще трябва обаче да положите огромен труд, за да може след това много по-леко да сбъднете мечтите си в професионален и човешки план!“, каза още градоначалникът

Директорът на ГПЧЕ „Симеон Радев“ Теменужка Крумова благодари на учениците, че са избрали училището, за да продължат своето образование. „Миналата учебна година беше нелека за всички нас, но успяхме да превърнем трудностите във възможности“, добави тя. „Ще дадем всичко от себе си, за да се нареди отново нашата езикова гимназия сред 100-те най-добри училища в България, както беше и през изминалата година“, каза още директорът на гимназията.

Зам.-кметът на община Перник инж. Мирослав Стоицев бе гост на откриването на учебната година в XII ОУ „Васил Левски“.„15 септември е един от необозначените в календара официални празници на България. Но 15 септември е знакова дата за всеки българин, за когото знанието и духовният напредък са смисъл на човешкото битие. Поколения българи носят в сърцата си 15 септември като големия ден на началото, в който продължаваме да градим своето бъдеще“,каза инж. Стоицев.

„Радостен съм, че след трудната за всички учебна година, днес откриваме новата присъствено в училище. Пожелавам на всички да бъдем здрави, а децата да имат много успехи и радост в обучението“, заяви зам.-кметът Стефан Кръстев на откриването на новата учебна година в V СУ „П.Р.Славейков“, където гост бе и датският посланик Йес Нилсен. „Ние носим в себе си още от Възраждането преклонението пред учителя, човекът, който днес изгражда нашето утре. Неговият професионализъм и отдаденост са нашата надежда, вяра и любов. С него прекрачваме магическия праг на знанието, той ни води по безкрайния път на съвършенството“, каза още Кръстев.

Секретарят на общината Мартин Жлябинков присъства на откриването на учебната година в X ОУ „Алеко Константинов“ и СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“. „Първият учебен ден отново е пред нас, събрал вълнението и очакванията на цяла година пред себе си. Този ден е различен от всички други празници, защото независимо дали си още в училище, или отдавна си затворил вратите му зад себе си, трепетът, смисълът и важността на 15 септември винаги остават в сърцето“, каза Жлябинков пред беронци. „бъдете здрави и любопитни, смели и амбициозни! Вашата дързост ще промени света“, пожела той на учениците.