МБАЛ”Р. Ангелова” в Перник разполага с достатъчно легла за болни от COVID 19

МБАЛ”Р. Ангелова” в Перник разполага с достатъчно легла за болни от COVID 19

От няколко дни се наблюдава известно задържане на заболеваемостта от коронавирус в региона. Дано това да означава, че отминаваме пика на тази ковид вълна. Това информира директорът на МБАЛ”Р. Ангелова” д-р Анатоли Митов. Той поясни, че за двата почивни дни в болницата са приети 10 пациенти с доказан коронавирус.

„В понеделник успоредно с приемането на нови 10 заразени с коронавирус, изписахме 10 болни, които са вече излекувани.  В момента в болницата се лекуват 35 заразени с COVID 19 пациенти. Добрата новина е, че напоследък изписваме повече оздравели пациенти, което е плод както на добра организация на работа, така и на качествено лечение, което е добра атестация за медицинския екип на нашата болница. В момента малко поотслабна напрежението и дано този процес продължи, за да си отдъхнат малко медиците. За сега имаме на разположение  16 свободни ковид легла, така че не се налага да осигуряваме допълнителни легла в другите отделения. В момента останалите отделения работят, както се казва, с пълна пара. Приемаме спешни пациенти, извършваме планови операции- тоест осигуряваме пълно здравно обслужване на населението от нашата област”, увери д-р Митов.

На въпроса- има ли болницата достатъчно медикаменти за лечение на COVID 19 и предпазни средства, и дезинфектанти, д-р Митов отговори:” Да, за сега имаме и това се вижда от броя на изписаните ни пациенти, които са били с ковид”.