Пореден протест на пътя край Драгичево

Пореден протест на пътя край Драгичево

Пореден протест затвори снощи за около 15 минути движението между Перник и София, което бе затворено двупосочно на кръстовището на пернишкото село Драгичево.

На шосето застанаха работници от местна пътната фирма, ремонтирала еднопосочно пътя между Перник и София и жители на село Кладница. Строителите настояха за незабавен превод на дължимите от държавата 2, 6 млн. лв. и пускане в експлоатация на пътя.

Жители на село Кладница пък за пореден път протестираха с искане да продължи работата по възстановяване на републиканския път към селото, който пропадна заради свлачище и движението по него бе спряно. Хората използват обходен маршрут, който е тесен и също се нуждае от ремонт. Заради блокирането на пътя се образуваха дълги колони от автомобили и в двете посоки.

Протестите, които започнаха през август, ще продължат, а от трите витошки села – Драгичево, Рударци и Кладница, както и строителите, се заканват, че ще се пренесат и на жълтите павета, ако гласът им не бъде чут и не последват адекватни действия.