Пожарът в Трънско и Брезнишко ограничен

Пожарът в Трънско и Брезнишко ограничен

Днес, към 6 часа сутринта, пожарът, лумнал между общините Брезник и Трън е ограничен. Площта, която е обхваната, е около 480 декара, от които около 450 декара смесена млада гора и 30 декара иглолистна гора – низово, съобщиха от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

На 10 септември в 12:29 часа в Оперативния център при Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”- Перник е получено съобщение за пожар в землищата между трънските села Неделково и Парамун и брезнишкото село Завала. Пожарът бе обхванал складирани борови дърва подредени на фигури, смесена млада гора на 3 – 4 години, саморасляци и сухи трева и храсти. Теренът който е обхванал пожарът, е силно пресечен с долчини и дерета, което затруднява работата по гасенето. В пожарогасителните дейности на 10 септември са участвали 4  противопожарни автомобили от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник, 21 служители на “Държавно горско стопанство-Брезник” с 6 броя транспортни коли и 3 пожарни автомобили “Тойота”, 1 служител на Община Брезник с една водоноска.

На 11 септември пожарогасителните дейности вътре в ограничената площ продължиха като на място работиха 4 противопожарни автомобили от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник, 20 служители на “Държавно горско стопанство-Брезник” с 3 броя пожарни автомобили “Тойота” и 10 човека резачи. През тъмната част от денонощието срещу 12 септември на мястото на пожара е осигурено дежурство от един противопожарен автомобил от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник и с 3 броя пожарни автомобили “Тойота” с 10 служители от “Държавно горско стопанство-Брезник”, като с настъпване на светлата част от денонощието на днешния ден, пожарогасителните работи ще продължат. Очаква се в гасенето да се включи булдозер от община Брезник