Пернишките огнеборци се готвят за празник

Пернишките огнеборци се готвят за празник

Българските огнеборци честват на 14 септември професионалния си празник. В периода от 13-ти до 19-ти септември 2021 г. предстои традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност” и честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН-МВР – 14-ти септември.

По този повод Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението в Перник организира мероприятия, които са пряко насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на пожарната безопасност и защитата на населението.

Ще се проведат дни на отворените врати в Трън, Брезник, Радомир, Перник и Земен. Ще има приемни за граждани с открити телефонни линии.

На 14 септември традиционно ще има водосвет за здраве и благоденствие.

Същия ден ще се проведе демонстрация на възможностите на пожарен автомобил в Радомир с участието на доброволното формирование към общината, а на 16 септември възпитаниците на детската градина „Брезица” в Брезник ще се запознаят с тактико-техническите способности на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

Демонстрации на пожарогасителна и спасителна дейност са сред предвидените мероприятия в в целия пернишки регион.  Демонстративно занятие съвместно с местното доброволно формирование ще се проведе в Ковачевци.

На 17 септември в Радомир ще бъде представена изложба на пожаротехническото въоръжение през годините, а в деня на професионалния им празник (14 септември), огнеборците в Пернишко ще отдадат почит и ще поднесат венци пред паметните плочи на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари Никола Миков и Сашо Евтимов.