Община Перник: Реверсивното движение и светофар са задължителни

Община Перник: Реверсивното движение и светофар са задължителни

Движението по пътя Перник – София е кошмар за всички водачи на МПС, а кризата ще продължи да се задълбочава с началото на  учебна година и кря на летния отпускарски сезон. Тези дни жители на Перник и София пуснаха и специална гражданска подписка, с която настояват за реверсивно движение, което би облекчило проблема с десетките хиляди пътуващи ежедневно към столицата и обратно. По казуса, за който стана дума и на последното заседание на пернишщия минипарламент,  взе отношение и зам.кметът на Перник Стефан Кръстев. „Община Перник получава десетки сигнали за затрудненото движение по пътя Перник-София. Ситуацията е такава от няколко седмици. Фирмата, която извършва ремонта, е преустановила работа. Това се вижда от всички. Това се дължи явно на  лоша организация и недобра преценка за мащабите на този път от страна на неговите стопани, които са АПИ и МРРБ.

Хората са прави да недоволстват, защото това, което се случва по този път е недопустимо. То е натоварващо и за жителите на околните села – Драгичево, Рударци, ако щете и Кладница. Част от отклонения трафик минава по общински пътища, които са тотално разбити“ – така зам.кметът на Перник Стефан Кръстев коментира проблема с движението Перник-София.

„От няколко седмици напълно абсурдно не се въвежда и реверсивно движение. Трябва да има има реверсивно движение, със светофарна уредба. Община Перник настоява за това от дълго време и ще продължава да го прави.  Платното към Перник също е в окаяно състояние. Компрометирана настилка, с обратни наклони, които често пращат шофьорите в мантинелите.

Търсим контакти с кметство Владая и столична община, за да се търси адекватно решение. Защото този път е вторият по натовареност в страната, а хиляди го ползват ежедневно“ – каза още Кръстев.

От АПИ твърдят, че се търси решение и препоръчват хората да използват автомагистрара „Струма“.