Перничанинът Добри Митрев е новия председател на УС на БСК

Перничанинът Добри Митрев е новия председател на УС на БСК

На проведено днес, 1 септември 2021 г., извънредно заседание на Управителния съвет /УС/ на Българската стопанска камара (БСК) за председател на УС единодушно е бил избран Добри Митрев, досегашен главен секретар на Камарата. Това информират от БСК.

Заседанието на УС на БСК е започнало с едноминутно мълчание в памет на Радосвет Радев, който председателстваше БСК от 2018 г., но почина внезапно на 6 август т.г.

Добри Митрев е роден на 19 август 1972 г. и е юрист по образование. Той има дългогодишен административен опит, включително и като председател на Общинския съвет на Перник в продължение на два мандата. В екипа на БСК е от 2012 г, а от 2018 г. е главен секретар и член на УС на БСК. Добри Митрев се ползва с авторитет и подкрепа сред екипа и членовете на БСК, а с годините е доказал своя професионализъм и лоялност към каузата на организацията. На извънредното заседание, членовете на УС  на БСК единодушно подчертали, че чрез този избор се осигурява приемственост в провежданите до момента дейности и политики на Камарата, в защита на нейните членове, особено в условията на пандемия, икономическа и политическа кризи.

Следващото заседание на УС е насрочено за 29 септември 2021 г., съгласно предварително утвърдения график на заседанията.