Детското отделение на МБАЛ”Рахила Ангелова” в Перник от днес е отворено

Детското отделение на МБАЛ”Рахила Ангелова” в Перник от днес е отворено

Детското отделение на МБАЛ”Рахила Ангелова” в Перник, което беше затворено в събота, заради заразен с Covid-19 член от персонала,  днес отново е отворено и ще приема болни малки пациенти. Това информира директорът на здравното заведение д-р Анатоли Митов. „Извършена е пълна дезинфекция на отделението, изпълнени са всички противоепидемични мерки и затова РЗИ разреши да се вдигне карантината и днес отваряме отделението. То е единственото в региона и трябва да се погрижим за децата”, поясни д-р Митов. Според него, добрата новина е, че резултатите от направените изследвания на четирите дечица, които са били в отделението при обявяването му под карантина, са отрицателни.

Според д-р Митов, в момента в болницата има 40 пациенти болни от коронавирус. Пет от тях се намират в Интензивното отделение в тежко състояние. В момента в болницата са разкрити 58 легла за ковид болни.

„Положението в региона, както в цялата страна, се усложнява с всеки изминал ден. Имаме готовност, при увеличаването на болните от коронавирус, да подсигурим легла във Второ вътрешно отделение. Дано жителите от областта, които все още се колебаят дали да се ваксинират, да го направят, за да можем да ограничим разпространението на тази страшна зараза и да намалим тежките усложнения и смъртните случаи”, заяви д-р Митов.

На въпроса- има ли болницата достатъчно лекарства, предпазни средства и дезинфектанти, той заяви, че за сега има.