Д-р Симеон Василев поиска от АПИ отговори за забавянето на ремонта на пътя Рударци-Кладница

Д-р Симеон Василев поиска от АПИ отговори за забавянето на ремонта на пътя Рударци-Кладница

Агенция „Пътна инфраструктура” извършва дейности по оптимизиране на отводняването в дълбочина на пътя Рударци-Кладница, в частта, която пропадна през февруари тази година. Това става ясно от отговора на писмо, изпратено до  областния управител д-р Симеон Василев от пътната агенция. В отговора пише още, че в зависимост от резултатите от проучванията на терен ще бъде предвидена конструкция с определен обхват на укрепване на участъка на свлачището. „По трасето се появиха допълнителни деформации и пропадания, които са в непосредствена близост до регистрираното свлачище, за които са необходими укрепителни мероприятия“, пише още инж. Ивайло Денчев член на УС на АПИ.

В искания от д-р Василев АПИ добавя, че обходният път, чието състояние е силно влошено от повишения трафик,  ще бъде ремонтиран според подписаното с Община Перник   споразумение. „Изготвено е задание за изработване на технологичен проект за превантивен ремонт на общинския път и предстои възлагане на ремонтни работи“, добавят от АПИ и уточняват, че за осигуряването на безопасността на движението в отсечката,  ще бъдат извършени дейности по текущо поддържане чрез изкърпване на настилката.

Областният управител увери, че ще следи изпълнението на описаните дейности и ще информира перничани за хода на работата.