Седмицата в края на август и началото на септември ще е с променливо време

Седмицата в края на август и началото на септември ще е с променливо време

През почивните дни атмосферата над Балканите остава нестабилна с условия за гръмотевични бури и локални интензивни валежи. В събота сутринта се очертават леки мъгли на изток. През деня облачността ще е променлива. Следобед бурното време ще засегне много райони в Западна и Централна България, в най-малка степен – крайния северозапад и югоизточните райони. Валежите ще са с локален характер, на места с условия за градушки. Температурите ще се движат в интервала 26-31 градуса.

В неделя се очаква от запад на изток да премине пореден студен фронт, който ще създаде условия за динамично време с валежи, гръмотевични бури и резки пориви на вятъра. Дневните температури в северозападната половина на страната ще се понижат с градус-два, но на югоизток и около крайбрежието ще останат без особена промяна.

Седмицата в края на август и началото на септември ще е с променливо време. След валежите през почивните дни, в понеделник все още са възможни слаби превалявания в някои източни райони, които ще спират с тенденция за тихо време с повишаващи се температури във вторник. Около средата на седмицата обаче отново ще захладнее с нахлуването на по-студен въздух от северозапад с валежи.

Ако решите през почивните дни да наминете през Копривщица, задължително вземете чадър. И през двата дни слънцето ще отстъпва на облаците в часовете следобед и привечер. Вероятността за валеж е по-голяма в неделя привечер. Сутрините се очаква да са прохладни с температури около 12-13 градуса, а дневните стойности на термометрите ще се колебаят около 20-21 градуса. Локалната прогноза за Копривщица е на Sinoptik.bg.