За втори път – Джаз Ерул Фест

За втори път – Джаз Ерул Фест

Една любопитна инициатива, целта на която е да бъде съживен Трънският край и да бъде показана красотата на природата там, ще има второ издание тази година. Става дума за Джаз Ерул Фест, музикално събитие, което организаторите имат стремеж да превърнат в традиция.

„Каним ви отново да се насладим заедно на прекрасната музика под звездното небе на село Ерул. Тази година фестивалът е тридневен и освен двата вечерни концерта ще включва базар на производители от трънски край, занимания за малки и големи, походи и още изненади.

В програмата ще видите освен изпълнителите от предишното издание и доста нови имена. Входът на фестивала е свободен“,уточняват организаторите.

В съботния ден ще има осигурен транспорт от Перник до Ерул и обратно. Бусовете тръгват от паркинга на зала „Борис Гюдеров“ в 9:00ч. и се връщат от Ерул в 22:30 ч. Цената на пътуването до Ерул и обратно е 10 лева.

Второто издание на Джаз Ерул Фест ще се състои от 27 до 29 август в едноименното село в община Трън, поясниха организаторите. Проявата е инициатива на местни жители и цели да популяризира красотата на трънската природа и да съживи пограничния край.

А ето и програмата на музикалното събитие.

Началото на фестивала ще бъде дадено в 20,00 часа в петък, на 27 август, с концерт на група „Джайпег“ – Светлозар Кузманов – флейта, саксофон и пиано, Петър Арсов – саксофон и кларинет и Камен Рангелов – китара и бас.

В събота, 28 август, Трънското туристическо дружество, което подкрепя проявата, организира изкачване на Големи връх /1481 м/ – първенец на Ерулската планина. Има възможност и за посещение на Ерулския манастир „Св. Троица“.

Следобед местни производители ще представят свои продукти на специален пазар, ще има музикални и арт работилници, предвидени са изкачвания до близки местности.

Официалното откриване на фестивала е в 19.00 часа. Ще прозвучат изпълнения на Атанас Миладинов – пиано, Петя Станчева – вокал,Венелин Стоянов – бас китара, Стефан Кожухаров – барабани, В програмата е предвиден и трибют на Dav Valentin – Иван Бороджиев – флейта, саксофон, Милен Кукошаров – пиано и Венелин Стоянов – бас китара.

В неделя посетителите на фестивала ще дегустират местни продукти, за децата ще отвори музикална работилница, предвидени са още походи до близки местности.

Официалното закриване на фестивала ще е в 13 часа.