Голямото нощно …пазаруване или лудостта на перничани

Голямото нощно …пазаруване или лудостта на перничани

Това, което се случи миналата нощ в Перник, надмина и най-развинтената фантазия. Стотици коли изпълниха паркингите на двата хипермаркета на търговската верига Кауфланд, а толкова народ пред входовете на магазините досега не само никой никъде не беше виждал, а истерията достигаше до лудост. Мало и голямо, кой с маска, кой без /повечето без/ награби количките, кошниците, а онези, които не бяха успели да се докопат до тях, пълнеха направо торбите.

Всеки бързаше да вземе колкото може повече от евтините стоки, промотирани през последните дни. Свидетелка на нощното безумие коментираше: „От голо любопитство отидох до магазина в центъра на Перник. И бях направо смаяна. Купуваше се всичко. В солидни количества. Сякаш се задаваше свършекът на света… Питах се за колко време се запасяват тези хора? Лудост някаква сякаш беше обхванала хората. Грозна картинка – блъскане, скандали, опити за саморазправа. Дори да имаше повече полиция, нямаше как да сложи ред в това истинско безумие! И цялата тази истерия – в условията на настъпващата четвърта вълна на ковид пандемията. А същите стоки могат да се купят във всеки квартален магазин, на пазара.“

Подобно нощна търговия се прави за пръв път в Перник. Вероятно от въпросната търговска верига са доволни от реализирания оборот. Но ако утре Перник светне в червено заради неспазените иначе задължителни мерки заради коронавируса, кой ще носи отговорност? Вероятно сутринта ще е същият панаир и при откриването на новият хипемаркет на „Фантастико“. А мнозина вече задават въпроса дали РЗИ не трябва да санкционира въпросната търговска верига за неосигурения ред при голямото нощно … безумие?