В МБАЛ”Р. Ангелова” разкриха допълнителни легла за болни с коронавирус

В МБАЛ”Р. Ангелова” разкриха допълнителни легла за болни с коронавирус

26 заразени с коронавирус се лекуват в момента в МБАЛ”Р. Ангелова” в Перник. Броят им се увеличава с всеки изминал ден. Това информира директорът на болницата д-р Анатоли Митов.

„Вече напълнихме с болни от коронавирус двете отделения- Инфекциозно и Кожно.  В момента настаняваме болни в Първо вътрешно отделение, в което сме осигурили 25 легла за болни от коронавирус. Само за 24 часа в това отделение вече сме приели 7 болни. В интензивно отделение имахме 1 болен, който за съжаление, почина в нощта срещу вторник. Добрата новина е, че нямаме болни сред медиците, но повечето от тях са вече на възраст и се чувстват много изморени. Ако продължават да се увеличават заразените с ковид с това темпо, на нашите медици ще им бъде много тежко. Въпреки това те са отговорни хора и знам, че ще положат усилия да се справят”, поясни д-р Митов.

 На въпроса- получили ли са си медиците от болницата полагащото се допълнително възнаграждение за работа на първа линия с ковид болни, д-р Митов поясни, че на 25 август ще бъдат изплатени заплатите на работещите в здравното заведение. „Що се отнася до допълнителните средства, ние сме изплатили полагащите се пари за месец юни. Сега очакваме да ни бъдат осигурени средствата за месец юли, които ще бъдат изчислени по нова методика”.