Три пожара с материални загуби са гасили през почивните дни пернишките огнеборци

Три пожара с материални загуби са гасили през почивните дни пернишките огнеборци

 74-годишна жена е пострадала леко при пожар в пернишкото с. Дивотино. Сигналът за разразилия се огън е подаден на 20 август, около 12,47 ч. В резултат на техническа неизправност на газов котлон е пламнал шкаф. При опит на 74-годишната собственичка да изнесе горящото съоръжение от сутеренното помещение, в което е било, е получила натравяне от продуктите на горене. Оказана й е първа медицинска помощ и е без сериозни последствия. Нанесените материални щети са минимални.

Складови помещения и автомобили са изгорели при пожар в пернишкия кв. „Проучване“. Сигнал за разразилия се огън е подаден на 22 август, около 1,47 ч. Три противопожарни екипа от РСПБЗН – Перник са участвали в гасенето. Изгоряла е около 200 кв.м. покривна конструкция, 4 леки автомобила, 10 куб.м. дървесина, дървообработващи машини и други вещи. Причината за пожара не е установена. Извършен е оглед от служители на Първо РУ и е започнато досъдебно производство.

 Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Късо съединение е причината за пожар в лек автомобил . Инцидентът е станал на 21 август, в трънското с. Бусинци. Пристигналите на място огнеборци локализирали пламъците. Засегнат е двигателния отсек, колата като цяло е спасена.