Ново дарение за пернишкия Профилакториум

Ново дарение за пернишкия Профилакториум

Временният управител на пернишкия Профилакториум Емил Ненков информира чрез социалната мрежа и на страницата на здравното заведение за поредното получено дарение. Всеки щедър жест на хора с широки сърца и разбиране по отношение на тежкото финансово състояние на болницата, е добре дошъл, защото дава възможност за подобряване на предлаганите тук услуги и условията за долекуване на пациентите. В петък Емил Ненков съобщи: „Днес магазин Mr.Bricolage Bulgaria дари строителни материали за сумата, в размер от 1060 лв. за основен ремонт на три стаи, на които успяхме да подменим дървената дограма с PVC! От боя до ключ, всичко бе подсигурено от любезния управител на магазина в квартал Люлин. Изказвам искрена благодарност за извършеното дарение! Леко по-леко обещавам, че болницата ще придобие европейския вид, и на визия и на обслужване, който и се полага! Само имайте търпение! Нищо не става с магическа пръчка!“

Припомнме, че Емил Ненков пое ръководството на стационара преди няколко месеца, след като д-р Росица Иванова подаде оставка. Тогава местните закщонотворци бяха категорични, че трябва да има адекватно финансиране на болницата, за да може тя да се стабилизира в дългосрочен аспект.

Здравното заведение започва своята дейност като Профилакториум, създаден от Мината за нуждите на работниците в Перник. То е използвано и за база на Института по физиотерапия, курортология и рехабилитация – София. От 1990 година болницата е общинска.