Гневни жители на три села на протест

Гневни жители на три села на протест

Недоволни граждани в петък блокираха пътя София – Перник на светофара на Драгичево, при разклона за селата Рударци и Драгичево.

Поводът бяха спрените ремонти на двете отсечки – Перник-София и Рударци-Кладница, поради неплатени средства от държавата към изпълнителите. Това бе техният категоричен знак на предупреждение и апелб към държавата да си свърши работата най-сетне.

Припомняме, че първият етап от реконструкцията на отсечката между Драгичево и Владая трябваше да приключи миналия месец. Фирмата изпълнител обаче е прекратила дейността си. От АПИ посочват, че нямат средства за маркировка и огради.

Заради блокадата задръстването в двете посоки бе километрично.

„Уважаеми дами и господа от АПИ и МРРБ! Това е началото! Силно се надявам да ни чуете, и да възобновите дейностите по укрепване на свлачището между селата Рударци и Кладница, като спрете с недомлъвките и увъртанията и предотврати те някой фатален инцидент като довършите укрепването! Ако ли не, ние продължаваме!“ Това каза кметът на село Кладница Васил Мирчев, като публикува снимки от протестя в социалната мрежа.