Училищата в общините Брезник и Трън не са се възползвали от безплатните лагери

Училищата в общините Брезник и Трън не са се възползвали от безплатните лагери

Възпитаници на учебните заведения в общините Брезник и Трън не са сред почистващите в безплатните летни почивки, които се финансират по Национална програма „Отново заедно“,информираха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката.

Националната програма “Отново заедно” бе одобрена от правителството в средата на месец юни тази година. Чрез средства от централния бюджет се финансират шестдневни ученически туристически пътувания за ученици с цел преодоляване на последствията от COVID-19, в това число липсата на активен социален живот. Общият бюджет на програмата е 15 милиона лева, а крайният срок за изпълнение е до 14 септември 2021 година.

Целта на “Отново заедно” е създаване на условия за дейности и комуникация на ученици и учители извън училището и семейство за преодоляване на негативните последици от неприсъственото обучение през последните две учебни години и за подпомагане на социализацията им. Всяко училище можеше да кандидатства с един или няколко формуляра по програмата, както и по определени условия. Влошаващата се епидемична обстановка в страната и особено в морските ни курорти принуди просветното министерство да преустанови приемането на заявления за участие в безплатните летни лагери.