Ново дарение за Профилакториума от българка, живееща в чужбина

Ново дарение за Профилакториума от българка, живееща в чужбина

Ново дарение е получил пернишкият Профилакториум. Направила го е българка, живееща от години във Франция, съобщи управителят на здравното заведение Емил Ненков. Жената е от София, посетила е нашия край преди време. Дарителката осигурява чаршафи и възглавници за всички легла, с които разполага болницата.

Това е поредният жест към здравното заведение, което от години се „задъхва“ в битката си за оцеляване. Опитите на новият управител да промени начина на работа, отношението към най-малките детайли, дават резултат.

„Профилакториумът е нужен на хората и трябва да се търсят всички начини да се помага. Апелът ни към хората  за помощ има ефект и това ме радва. В момента се водят разговори с БЧК, които да дарят легла. Спешно се налага да се извършат и някои ремонтни дейности, за да функционира нормално здравното заведение. Сменихме дограмата на три стаи, но това не е достатъчно. В бъдеще трябва да се оправи покрива, който тече. Работа има много, но много ми се иска да вярвам, че ще успеем“ – споделя Ненков.