Стефан Янев: Проектобюджетът е внесен в Народното събрание

Стефан Янев: Проектобюджетът е внесен в Народното събрание

Премиерът Стефан Янев заяви, че служебното правителство е спазило всички процедури и е изготвило проект на бюджет, който е внесен в Народното събрание.

Янев подчерта, че оттук-нататък е задължение на народните представители да дебатират и да решат възможно най-скоро дали приемат проекта за актуализация.

„Мисля че процедурата е спазена, ако в случая – това, което е предложено от служебното правителство, не отговаря на техните визии, разбира се, те са в правото си да го променят, но в крайна сметка, тежестта на решението е в самото Народно събрание“, заяви премиерът Стефан Янев пред журналисти в благоевградското село Габрово, предава „Фокус“.

В населеното място премиерът се срещна с пожарникарите от Благоевградския регион, взели участие в гасенето на пожари в Република Северна Македония. На официалната церемония присъстваха още кметове на общини от съседната ни страна, главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, областният управител Николай Шушков, представители на община Благоевград, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков и други.

„Служебното правителство си свърши работата, подготвяйки един проектобюджет, който не е внесен в Народното събрание. Задължение е на народните представители да дебатират и да решат доколко този проект за промяна на бюджета е актуален и, ако не е, по техни усмотрения да го променят. Мисля че процедурата е спазена. Ако това, което е предложено от служебното правителство, не отговаря на техните визии, те са в правото си да го променят. Отговорността е в техни ръце“, подчерта Янев по повод проекта на бюджета.