Младите хора в Перник отпразнуваха Международния ден на младежта

Младите хора в Перник отпразнуваха Международния ден на младежта

И тази година младежките организации в Перник, членуващи в Консултативния съвет за младежка политика и институциите, работещи с млади хора на територията на община Перник, отпразнуваха Международния ден на младежта и 13 години от създаването на КСМП.

Празникът започна в 18:00 ч. с информационна кампания на младежките организации. В него участваха представители на: Дирекция „Бюро по труда“ – Перник, Превантивно-информационен център, Общински младежки съвет, Български студентски съюз, Фондация „П.У.Л.С.“, Национален център за безопасен интернет ,,Safenet.bg“ – София, Сдружение „Дай, бабо, огънче“, Национална младежка карта – София, Български червен кръст и Национален младежки форум – София. Те представиха дейността си пред пернишките младежи чрез презентации, игри и демонстрации.

По време на информационната кампания се проведе и анкетно проучване сред всички присъстващи младежи на възраст между 14 и 29 години.  Анкетата е изготвена от изследователския екип към Община Перник и цели да проучи нагласите, интересите и потребностите на младите хора в града. Резултатите от проучването ще послужат за изработване на Общинска стратегия за развитие на младежта в региона.

Празникът бе съпътстван от много спортни демонстрации и младежки ателиета, в които се включиха: СБК “Перник – Ладимес”, СК „Тайгър тийм“, Български студентски съюз – Перник, Български младежки червен кръст – Перник, Български студентски съюз – Перник и Младежко сдружение „Пауър Джъмп“ – Варна.

В 20:00 ч. започна очаквания от младите перничани концерт на Billy Hlapeto, D3MO и BREVIS, както и пернишките таланти от танцовите формации „Dance Squad“, „Sweet Pink“ и „Парадокс“.

Бе прочетен поздравителен адрес от кмета на Община Перник Станислав Владимиров по повод Международния ден на младежта.

 „Младите са не само бъдещето, но и настоящето на планетата. Те са оня вечен двигател, който върти времето към по-добри дни. Днес повече от всякога светът се нуждае от амбициозни, мотивирани и отговорни млади хора“, гласи поздравлението на градоначалника. Той добавя, че е горд, че в Перник дейност развиват толкова много младежки организации. „Вие сте рожба на днешните обстоятелства, но имате мисията да ги промените, да ги моделирате според мечтите си.

Бъдете смели и различни! Бъдете взискателни и отговорни! Бъдете усмихнатото лице на света!

Честит празник, скъпи млади приятели! “, пише още Станислав Владимиров.