И „Демократична България” няма да подкрепи проектокабинета на ИТН

И „Демократична България” няма да подкрепи проектокабинета на ИТН

И „Демократична България“ няма да подкрепи проектокабинета на „Има такъв народ“. Това обяви днес в ефира на БТВ съпредседателят на формацията Христо Иванов на брифинг в парламента. Решението е взето единодушно.

„Аргументите ни са свързани с множество фактори, които заедно и по отделно обосновават това решение. Припомняме, че се явихме на избори с много ясната заявка, че трябва да бъде излъчено правителство на промяната. Кабинет, който има програмата, капацитета и личния състав да промени България”, подчерта Иванов.

По думите му ДБ ясно е посочила целите и приоритетите си. „Заявихме, че няма да подкрепим каквото и да е правителство. Не можем да допуснем да предадем своите избиратели, които поискаха промяна, като подкрепим кабинет, който не можем да наречем „правителство на промяната”.

На въпрос как ще отговори на обвинението от страна на ИТН, че „Демократична България”, както и „Изправи се БГ! Ние идваме!”, с отказа си за подкрепа, тласкат страната към нови избори, Иванов заяви: „Опитвам се да не влизам в тона, който вече видяхме от ИТН. Защото не искаме да горим мостовете. Имаме какво да отговорим на всички нива. Цялата страна видя, че предложеното е абсолютно неприемливо и негодно. Това е факт, който никой не може да отрече. Да гласуваме за това е предателство към нашите избиратели”.