Нови 17 пожара през уикенда в Пернишко

Нови 17 пожара през уикенда в Пернишко

Продължава сложната противопожарна обстановка в Пернишка област. 17 пожара са възникнали през уикенда, два от които с материални загуби. Отново основните причини са небрежност при боравене с открит огън. Благодарение на бързите и адекватни реакции на пожарникарите, не са засегнати горски масиви, жилищни и стопански сгради.

На 6 август, в град Трън е пламнала дърводелна. По първоначални данни причината е нарушена технология. Засегнати са сушилня за пелети и електрически кабели. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Паянтов навес, дърва за огрев и 20 птици са изгорели при пожар в брезнишкото село Ноевци. Сигнал за пожара е подаден вчера, около 18,40 ч. Два противопожарни екипа от пернишката РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ са потушили пламъците. Причината е късо ел. съединение. Не са пострадали хора, а са спасени съседни жилищни и стопански постройки.

От пожарната отново напомнят, че е налице повишен риск от пожари и гражданите трябва да бъда изключително внимателни и отговорни.