10-годишен перничанин затрудни учени от НАСА

10-годишен перничанин затрудни учени от НАСА

Наскоро едно 10-годишно момче зададе въпрос на астронавтите от НАСА, но не получи отговор. Това е Лъчезар – един малък перничанин, който се вълнува от тайните на Вселената.

Лъчко е от Перник, но със семейството си отдавна живеят в София и учи в софийско училище. Случва се така, че той е едно от децата, които е избрано да зададат лично въпроси на астронавтите на НАСА.

Лъчко и останалите деца е трябвало да подготвят въпроси, да ги зададат на английски език във видео съобщение, а в уречена дата учениците са събрани в зала, за да се включат във видеовръзка с космонавтите и да чуят отговорите на въпросите си.

Малкият перничанин отдавна е имал въпрос, който го вълнува.

Дори и когато майката на Лъчко му предложила да питат кадрите на НАСА за колонизацията на Марс, Лъчко бил категоричен, че иска да получи отговор на своя въпрос. 

А той е: „Твърди се, че вселената е безкрайна и се разширява. Можете ли да ми обясните как нещо безкрайно може да се разширява?“

НАСА обаче така и не успя да отговори на въпроса на 10-годишното момче от Перник.

Интересът на Лъчко към звездното небе се е зародил една вечер, когато с баба си и дядо си на Банско гледали падащи звезди на една поляна.

Според 10-годишния Лъчезар със сигурност има извънземни цивилизации на друга планета.

Близки на момчето разказаха, че той от малък е изключително умен, любопитен и много възпитан. Едно прекрасно дете, с което България може да се гордее.