Възстановиха движението в участък от АМ”Марица”

Възстановиха движението в участък от АМ”Марица”

Пуснато е движението в ремонтирания 5 км участък на АМ „Марица“ в участъка от ГКПП „Капитан Андреево“ до пътен възел „Ново село“. Със завършването на ремонтните работи трафикът от Капитан Андреево към София ще преминава по обновено трасе по-бързо, удобно и безопасно.

Отсечката от 94+690 до км 99+500 на автомагистралата е ремонтирана по програмата за текущ ремонт и поддържане на Агенция „Пътна инфраструктура“. Положена е нова асфалтобетонова настилка, ограничителни системи, знаци и маркировка.

Ремонтирани са 5 големи съоръжения – пътен възел „Свиленград“, мостът над река Канаклийска, надлез над републикански път III-5509 Свиленград – Щит – Маточина, както и два селскостопански подлеза. Обновени са пътните плочи, хидроизолацията, дилатационните фуги и тротоарните конзоли на съоръженията. Продължават довършителни работи по долното строене, без да се възпрепятства транзитният трафик.

През миналата година бяха укрепени и три високи насипа в участъка между 99-ти и 101-ви км. Положена е геомрежа, нова настилка, мантинели и маркировка. С възстановяването на движението шофьорите ще преминават по изцяло обновено близо 7-километрово трасе на АМ „Марица“ в участъка от км 94+690 до км 101+700.