Седем новозаразени са регистрирани в пернишко за ден

Седем новозаразени са регистрирани в пернишко за ден

Седем новозаразени са регистрирани на територията на област Перник за 04.08.2021г. по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19.

По информация на Регионалната здравна инспекция, новозаразените са 4 мъже и 3 жени. Те са от Перник,  Брезник и Радомир. Най-много са заразените с коронавирус на възраст 20-29 г-3 и по 2-ма на възраст 10-19 г. и 40-49 г.

Към момента на територията на областта са активни 43 заболели. От тях 26 са на домашно лечение. 17 са хоспитализирани, от които 7 са в МБАЛ „Р. Ангелова“, 1 е в СБАЛББ Перник, 2 –ма са в СБАЛК „Св. Георги – Перник“ и 7 са в други болници извън областта.

Карантинираните в региона към 4.08.2021 г. са 214. От тях 26 са положителни и 188 са контактните и пристигналите от рискова зона.

От началото на пандемията в региона са излекувани 7 665 болни от коронавирус.

Според ВрИД директора на РЗИ д-р Стела Димитрова, за сега ситуацията с коронавируса в региона е под контрол. „Тревожното е, че има бавно увеличаване на заразените. По наши наблюдения, по-голямата част от тях са се завърнали от почивка в Гърция и Турция и от нашето Черноморие. Апелирам хронично болните и възрастните хора да носят лични предпазни средства- маски, при влизането в закрити помещения, в които има повече хора. При първите симптоми на неразположение, да сигнализират веднага личните си лекари, за да се избегнат усложнения”, посъветва д-р Димитрова.