Съд за четирима, извършили престъпления

Съд за четирима, извършили престъпления

Четирима се изправят пред правосъдието за различни престъпления,  съобщиха от Областната дирекция на полицията в Перник,

На 27 юли през нощта, в радомирското село Друган били проверени мотопеди „Piaggio“, управлявани съответно от 58-годишен мъж от село Старо село и 21-годишен местен жител.. Органите на реда установили, че моторните превозни средства не са регистрирани по надлежния ред в Република България, а 21-годишният младеж шофира след употреба на алкохол с концентрация 1,92 промила в издишания въздух. След проведено разследване водачите са привлечени като обвиняеми по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс, а по-младият и по чл. 343 „б“, ал. 1. Наложена им е мярка за неотклонение „подписка“ и работата продължава съвместно с прокуратурата.

18-годишен перничанин ще отговаря за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества. На 13 юни тази година, в пернишкия квартал „Марина бара“ бил проверен лек автомобил „Ауди“ с водач 18-годишен жител на областния град. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за кокаин. Отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б4, ал. 3 от Наказателния кодекс и работата продължава.

Столичанин е привлечен като обвиняем за управление на лек автомобил „Мерцедес“ с концентрация на алкохол в издишания въздух 1, 33 промила. 52-годишният мъж бил проверен на 10 юли, в района на трънското село Лялинци. Ще отговаря по чл. 343 „б“, ал. 1 от наказателния кодекс.