Жителите на квартал „Мошино” в Перник отпразнуваха Илинден

Жителите на квартал „Мошино” в Перник отпразнуваха Илинден

Въпреки високите температури и парещото слънце дори и в 18.15 ч., много жители на един от най-старите квартали на Перник- „Мошино” бяха дошли пред читалище “Съзнание”,  за да отпразнуват тържествено празника на квартала- Илинден, който по традиция се отбеляза по стар стил на 2 август.

Богата празнична програма допринесе за приповдигнатото настроение на всички, дошли да се повеселят. Фолклорният блок, който започна в 18.00ч.  включваше: Формация Астиденс с хореограф Николай Бояджиев, певците Антонио Симеонов и Валерия Момчилова. Директорът на Младежкия дом в Перник Димитрина Нецова информира присъстващите, че ръководството на Община Перник в момента е на терена, където се разрази пожара, който бушува в района на село Големо Бучино, затова в момента не е сред жителите на „Мошино“.

От 20.30 ч пред Районния Младежки дом в „Мошино” започна втората част на празничната програма. В нея участваха: Стефан Вълдобрев,балерините от Папи Денс,  латино клубът при Младежкия дом. Сред събралото се множество за концерта беше и кметът на най-голямото кметство в община Перник- „Изток”,  Десислава Стоянова, която явно беше успяла да дойде от мястото на пожара, за да поздрави съкварталците си за празника. И както повелява традицията, празникът завърши със заря, която впечатли малки и големи.