Бюрото по труда в Перник търси касиери, склададжии, продавачи, охранители, шивачки…

Бюрото по труда в Перник търси касиери, склададжии, продавачи, охранители, шивачки…

След като през предходната седмица предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места намаляха, то през изминалата те се увеличиха с 21 и станаха  253. За съжаление, предлаганите свободни работни места за безработни висшисти, намаляха, макар и само с 1 и станаха 29.

Продължават да са актуални офертите за работа на 10 охранители, 10 касиери, 12 продавач-консултанти на топла точка и 20 склададжии в София. През миналата седмица се появи оферта за 15 кредитни консултанти на граждански договор. През изминалата седмица се появи оферта за работа на 20 шивачки за София.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: шивачки, помощник- готвачи,  сервитьори,  лекари,  фелдшери, куриер,  помощник сладкар,  шофьор,  детегледачка, чистач-хигиенисти,  рехабилитатор, касиери, готвачи, рецепционист и сервитьори за Трън, готвачи в заведение за бързо хранене, кредитни консултанти,  международни шофьори, оператор компютърна предпечатна подготовка,  счетоводител, възпитатели, бармани,  салонни управители,  машинист на многокофов багер, шлайфист, леяр,  стругари, електромонтьори,  склададжии, сервитьори в лоби бар, пиколо в хотел, машинни оператори на металорежещи машини, работник в кухня, работници за сглобяване на детайли, сервитьори в лоби бар, обслужващи бензиностанция и газостанция, отчетник счетоводство, младежки работници, образователни медиатори,  медицински сестри, електрозаварчици, шлайфисти, пощенски раздавач, служител на гише в пощенска станция, товарачи, формовчици, топилчик, кранист, технолог, оператор на машини с ЦПО, експерти програми и проекти, инженер маркшайдер, технически изпълнител, общи работници в строителството, оператори на пътностроителни машини, работници по поддръжка на пътища, психолог, учител по БЕЛ, учител по теория и практика, учител по английски език,  огняр,  начален учител, учител по математика, работници товаро-разтоварни дейности,  учител по борба, производители ръчно на хляб.

 Ако анализираме трудовия пазар в Перник, налага се изводът, че  пазарът на труда, въпреки че сме в разгара на летния сезон,  е твърде динамичен.  Доказателство за това е фактът, че свободните места ту се увеличават, ту намаляват.  Сред най- търсените кадри в момента са: склададжии, кредитни консултанти, шивачки, касиери, охранители,  продавач-консултанти и други.

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях за производството.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 224 свободни места и 29 за безработни висшисти.