Събираемостта на местните данъци в Брезник, за първото полугодие, е по-добра от миналогодишната

Събираемостта на местните данъци в Брезник, за първото полугодие, е по-добра от миналогодишната

Събираемостта на местните данъци и такси в община Брезник за първото полугодие на настоящата година е малко по-добро от същия период на миналата година. Това информира председателят на Общинския съвет в Брезник Иван Тинков.

„Всички знаем, че миналата година беше много тежка както за обикновените граждани, така и за бизнеса, заради пандемията от коронавируса.  Психозата, обхванала страната, се отрази на всички. Сега, картината е малко по-спокойна, пък и имаме вече някаква яснота какви мерки да предприемем, за да ограничим пандемията. Бизнесът полека-лека потръгна, хората се върнаха на работа и се поуспокоиха. Това, естествено се отрази и върху постъпленията в общинската хазна. Надявам се, приходите да се увеличат още и събираемостта тази година да е много по-добра от миналогодишната”, заяви Тинков..

На въпроса- как върви рехабилитацията на водопроводната мрежа в Брезник, Иван Тинков отговори,  че реализирането на втория етап от рехабилитацията на водопроводната мрежа в Брезник върви по план. „ По ул. „Андрей Михайлов” вече подмяната е на приключване. В частта на ул. „Ангел Коцелянов”- на изхода от Брезник за Батановци, също напредва подмяната на водопроводната мрежа. Работи се усилено и в кв. „Могилица”- там рехабилитацията също е на приключване.  Доколкото знам скоро започва подмяната на тръбите и по ул.”Октомври”. Фирмата-изпълнител е създала много добра организация и се работи на високи обороти. Вярвам, че до началото на зимата ще успее да възстанови и пътната настилка по ремонтираните участъци”.