Одитният доклад на пернишкото общинско предприятие „Жилфонд” констатира сериозни нарушения

Одитният доклад на пернишкото общинско предприятие „Жилфонд” констатира сериозни нарушения

„Изключително смущаващи факти показва направеният одитен доклад на общинското дружество „Жилфонд“. Искам  да поздравя кмета на Община Перник и одитния екип за извършената проверка“. Това заяви председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Денислав Захариев на днешното заседание на постоянната комисия „Бюджет, финанси и европроекти“ към ОбС-Перник.  На срещата беше взето решение докладът да бъде разгледан на редовното заседание на ОбС на 29 юли, на което задължително да присъстват контрольорът и управителят на дружеството. Преди това в началото на седмицата да бъде свикан председателски съвет за консултации за избор на нов управител на дружеството.

„Аз не мога да квалифицирам посочените констатации в одитния доклад дали са престъпления, затова има други органи и със сигурност този документ ще отиде както в Прокуратурата, така и в Икономическа полиция, и там лицата ще трябва да дадат своите обяснения. Това е един изключително лош пример, с което се уронва престижа на институцията Общински съвет. ОбС не е орган, който търпи корупция,общинските съветници от ГЕРБ няма да стават съучастници в нещо подобно и ще бъдем безкомпромисни. Тук трябва да се носи както лична, така и политическа отговорност. В идния вторник ще проведа и група с общинските съветници от ГЕРБ, за да консолидираме мненията си, но мисля, че те няма да бъдат много различни“, категоричен е Денислав Захариев .

Той смята, че такива одити трябва да бъдат извършени във всички търговски дружества на Община Перник и, ако има управители и контрольори, които не си вършат работата, да бъдат незабавно отстранявани.