Регионалната библиотека в Перник откри летните си читални на открито в детските градини

Регионалната библиотека в Перник откри летните си читални на открито в детските градини

Регионална библиотека „Светослав Минков” стартира през този месец летните читални на открито за малчуганите от детските градини в Перник. Библиотекарите вече бяха при децата от ДГ „Родолюбче” и ДГ „Калина Малина”.  Те представиха откъси от книгата на Зорница Христова “Приключенията на Зед: В гората Интернет” . През август книжката ще бъде представена пред малчуганите от ДГ „Миньорче”. На тях библиотекарите ще предложат и забавление с образователния  пъзел за деца “Цветна лудост“.

Пред септември с „Цветна лудост” ще се забавляват децата от ДГ „Родолюбче” и ДГ „Калина Малина”.

Книгата “Приключенията на Зед: В гората Интернет”  е написана от Зорница Христова и предава по най-добрия начин посланието, че интернет може да бъде опасно място за малките деца, особено ако не са добре подготвени. Тези послания са в основата на работата на фондация “Дигиталните деца”, чиито цели са повишаването на дигиталната грамотност, трансформацията на образованието и изграждането на навици за безопасен интернет за подрастващите.

Книгата дава начален тласък на разговорите у дома за безопасността, за следването на правила онлайн, а и размишления за сериозната отговорност, която родителите носят за присъствието на децата им в мрежата.

Децата, които от много малки имат достъп до устройства, дори и с извинението на родителите, че гледат само образователни клипчета, биха имали особено голяма полза от книгата.