Бюрото по труда търси касиери, склададжии, продавачи, кредитни консултанти…

Бюрото по труда търси касиери, склададжии, продавачи, кредитни консултанти…

След като през изминалата седмица предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличиха леко, то през тази те намаляха с 15 и станаха 232. Добрата новина е, че  предлаганите свободни работни места за безработни висшисти се увеличиха с 4 и станаха 30.

Продължават да са актуални офертите за работа на 10 охранители, 10 касиери, 10 продавач-консултанти и 20 склададжии в София. През миналата седмица се появи оферта за 15 кредитни консултанти на граждански договор.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: шивачки, помощник- готвачи,  сервитьори,  лекари,  фелдшери,  оператори на абкант-машина,  заварчици, куриер,  помощник сладкар,  шофьор,  детегледачка, чистач-хигиенисти,  рехабилитатор, касиери, помощник-сладкар, продавач-консултанти на топла точка, готвачи, рецепционист и сервитьори за Трън, помощник-готвачи, готвачи в заведение за бързо хранене, международни шофьори, оператор компютърна предпечатна подготовка,  счетоводител, санитар, възпитатели, бармани,  помощник-готвачи, салонни управители,  машинист на многокофов багер, шлайфист, леяр,   стругари, електромонтьори, готвачи, склададжии- доставчици,  пиколо в хотел, машинни оператори на металорежещи машини, кредитен специалист,  помощник-готвачи, помощник в кухня в заведение за бързо хранене, работници за сглобяване на детайли, сервитьори в лоби бар, обслужващи бензиностанция и газостанция, отчетник счетоводство, младежки работници, образователни медиатори, рецепционист, склададжии, медицинска сестра, електрозаварчици, шлайфисти, пощенски раздавач, служител на гише в пощенска станция, компютърен техник база данни, товарачи, формовчици, топилчик, кранист, оператор на машина ЦПО, експерти рограми и проекти, инженер маркшайдер, технически изпълнител, общи работници в строителството, оператор на пътностроителни машини, работници по поддръжка на пътища, психолог, учител по БЕЛ, учител по теория и практика, учител по английски език,, огняр,  начален учител, учител по математика, работник в кухня, учител по борба.

 Ако анализираме трудовия пазар в Перник, то се налага изводът, че  пазарът на труда, въпреки че сме в разгара на летния сезон е твърде динамичен.  Доказателство за това е фактът, че свободните места ту се увеличават, ту намаляват.  Сред най- търсените кадри в момента са: склададжии, кредитни консултанти, касиери, охранители,  продавач-консултанти и други.

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях за производството.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 202 свободни места и 30 за безработни висшисти.