Огнеборци предотвратиха взрив в асфалтова база в Радомирско

Огнеборци предотвратиха взрив в асфалтова база в Радомирско

Предотвратени са разрастването на пожар и опасност от взрив в асфалтова база, съобщиха от полицията.

Инцидентът е възникнал в района на Асфалтова база до радомирското село Долна Диканя, в непосредствена близост до автомагистрала „Струма“ и голям житен блок. Сигналът за пожар в обекта е получен вчера към 14.45 часа. Незабавно към мястото са насочени три екипа от пожарникари от Радомир и Перник. Към тях са се включили още три от столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В резултат на професионалните им действия огънят, при който няма пострадали хора, е погасен. Повредена е спирателната арматура в обекта. Поради наличието на бутилки с метан, е предприето постоянно охлаждане и контролирано изпускане на газта.

Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов и ръководството на РДПБЗН-Перник са контролирали действията на екипите на място.

Автомобилният трафик не е спиран, служителите в базата са изведени своевременно, не е имало опасност за околните населени места.

 Предстои да се изясняват и причините за възникването на пожара.

За инцидента, както и за хода на планираните действия, е информиран министър Бойко Рашков, който е благодарил на пожарникарите за професионалната реакция.