Силвия Иванова: Искам да върна доверието на хората в правосъдието в България!

Силвия Иванова: Искам да върна доверието на хората в правосъдието в България!

Силвия е боец, който защитава гражданите и бизнеса на Перник в съда, а сега ще има възможност да ги защитава и в народното събрание. Така лидерът на коалиция „Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова представи при едно от посещенията си в Перник втория в листата на коалицията адвокат Силвия Иванова.

За себе си  Силвия Иванова говори малко:”През 20-годишната си практика на адвокат имах възможност да се запозная с много жители както на Перник и Радомир, така и на други градове в областта. Работя в сферата на гражданското, търговското, семейното, облигационното и административно-наказателното производство. Като юрист моята основна цел е спазването на правата и законните интереси на гражданите”.

Когато я попитах- кое най-много й пречи в работата й, тя отговори:”Много неща и ми е трудно да ги подредя по важност. Но определено,  тромавата съдебна система е едно от тези неща.За съжаление, правосъдието ни не е на онова ниво, на което на мен, като юрист, ми се иска да бъде. Правосъдието трябва да е навременно, а не хората да водят съдебни битки с години. Институциите трябва да работят в полза на гражданите. Като адвокат непрекъснато се сблъсквам с тромавата бюрократична машина. Наложителна е промяна. Недопустимо за мен е, когато в институциите препращат хората от гише на гише и от един служител на друг и ги карат с дни да чакат за получаването на някакъв документ. Считам,че институциите трябва да работят в полза на гражданите. За огромно мое съжаление не виждам това към днешна дата в практиката си”.

На въпроса ми- кое я мотивира да се кандидатира за народен представител от листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!”, тя отговори:”Аз съм убедена, че Мая Манолова е политика, който, заедно с партиите на промяната, може да доведе борбата срещу корупцията докрай и да положи усилия всички ние, които живеем в България, да имаме по-добър стандарт на живот. Аз се включих в листата на коалицията, защото в целия си съзнателен живот съм защитавала правата на хората, каквато е и каузата на коалицията, която ние представляваме”.

Когато я попитах – с какво ще допринесе за промяната в България, ако й  бъде гласувано доверието да бъде избрана за народен представител, адвокат Силвия Иванова отговори: „ Естествено в сферата, където се чувствам най-силна -сектор Правосъдие. Искам да участвам активно за промяна в правосъдната система. Искам да върна доверието на хората в правосъдието. Познавам добре слабите страни на правосъдната система и мога да съдействам за промяната й.. Няма да пожаля сили и време затова. Знам, че голяма част от политиците се сещат за хората най-вече по избори. Уверявам ви, че независимо от това дали и кой от нас ще влезе в народното събрание, ние ще бъдем ангажирани с проблемите, с които хората са ни запознали в предизборните ни срещи. Ще положа усилия да съдействам, с каквото мога, за тяхното решаване. Надявам се на тези избори коалицията да постигне още по-големи резултати от тези на 4 април и заедно с останалите партии от промяната този път да бъде съставено правителство, което да постигне желаната от всички нас промяна в страната. Затова, ако ми бъде гласувано доверието на 11 юли, ще се боря с всички сили да променим статуквото в страната, чрез – съдебна реформа, смяна на главния прокурор, законност и почтеност в съдебната система, равенство пред закона за всички”.

За Силвия Иванова може да гласувате с номер 8 в бюлетината за народни представители и отбележите преференция 102.