Нови бързи производства в Перник

Нови бързи производства в Перник

На 3 юли, в пернишкия кв. „Куциян“, полицейски служители проверили мотопед „Пиаджио“, управляван от 41-годишен от с. Барутин, общ. Доспат. Установено е, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Р. България. Мъжът е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед. Започнато е разследване по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс.

На следващия ден, на ул. „Ю. Гагарин“ в областния град бил проверен лек автомобил „Мерцедес“ с водач 36-годишен мъж. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 2, 06 промила в издишания въздух. Задържан е за до 24 ч. с полицейска мярка.

Бързо производство за неспазване на задължителната карантина е започнато от служители на Първо РУ. На 05 юли, на гишетата на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Перник се явила 67-годишна жена. Било установено, че е поставена под задължителна карантина във връзка с пандемията от коронавиру. Започнато е разследване по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс и работата продължава.