Кандидатите за народни представители от листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!” се срещнаха с колектива на ЦРБ в Перник

Кандидатите за народни представители от листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!” се срещнаха с колектива на ЦРБ в Перник

Кандидатите за народни представители от листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!” за регион Перник се срещнаха с колектива на Централна ремонтна база в Перник. Въпреки че беше в края на работния ден, повечето от работещите в ЦРБ присъстваха на предизборната среща.

В нея взеха участие повечето от кандидатите за народни представители от листата. Те  се представиха накратко като споделиха мотивите си, за да се кандидатират от листата на Мая Манолова и задачите, които си поставят, кандидатирайки се за народни представители.

Водачът на листата Сузана Теофилова подчерта, че в момента развива бизнеса си в Перник. „Искам хората, които са били принудени да напуснат нашата страна, за да търсят препитание в чужбина, да имат възможността и основанията да се завърнат в България. Но за да се случи това, трябва да се решат много жизнено важни въпроси. Всички ние искаме в нашата страна да получим не само достойни доходи, но и качествено здравеопазване, образование, грижи и достойни пенсии за възрастните ни родители. Началото бе сложено в предишния парламент, но работата трябва да продължи. Затова на 11 юли всички трябва да отидем до изборните урни и да дадем своя вот”, заяви СузанаТеофилова.

Силвия Иванова, която е втора в листата на коалиция„Изправи се! Мутри вън!” , благодари от името на председателя на коалицията Мая Манолова, на собственика на фирмата- Ангел Христов за поканата към кандидатите за народни представители да я посетят.”Признавам си, че съм приятно изненадана да видя толкова млади хора в това предприятие. Едва ли има необходимост да представя г-жа Мая Манолова. За едни тя е омбудсмана на България, други я отъждествяват с Комисията срещу корупцията. За нас, които сме пред вас, Мая Манолова е политика, който заедно с партиите на промяната може да доведе борбата срещу корупцията докрай и да положи усилия всички ние, които живеем в България, да имаме по.добър стандарт на живот. Аз се включих в листата на коалицията „Изправи се! Мутри вън!”, защото съм адвокат от 20 години. В целия си съзнателен живот съм защитавала правата на хората, каквато е и каузата на коалицията, която ние представляваме. За съжаление, правосъдието не е на онова ниво, на което на мен, като юрист, ми се иска за бъде. Виждам тук мои клиенти, които с години водят битка в съда. Правосъдието трябва да е навременно, а институциите трябва да работят в полза на гражданите. Като адвокат непрекъснато се сблъсквам с тромавата бюрократична машина. Наложителна е промяна. Моята задача е да участвам активно в сектор правосъдие, за промяна в правосъдната система. Уверявам ви, че няма да пожаля сили и време затова. Знам, че голяма част от политиците се сещат за хората най-вече по избори. Уверявам ви, че независимо от това дали и кой от нас ще влезе в народното събрание, ние ще бъдем ангажирани с проблемите, с които вие сте ни запознали в предизборните ни срещи . Ще съдействаме с каквото можем за тяхното решаване. Надявам се на тези избори коалицията да постигне още по-големи резултати и заедно с останалите партии от промяната този път ще съставим правителство, което да постигне желаната от всички нас промяна в страната”, заяви Силвия Иванова.

Инж. Мирела Кирилова заяви, че е металург по образование, но в момента не работи по професията си. „Преди години, във всяко пернишко семейство имаше човек, който работеше във въгледобива, в металургията или машиностроенето. За 30 години обаче всичко беше съсипано. Това е и причината, поради която съм се присъединила към тази коалиция. Ще се борим до край, за да завършим това, което започнахме след 4 април тази година, след изборите. А именно- да продължи ревизията, да излезе наяве всичко, което е направено до момента и да започнем да изграждаме държавата си, за да може всички вие, млади хора, да сте горди, че сте българи, че сте перничани. България е най-прекрасното място на света. Затова трябва да се борим да си запазим страната. Ако останем безучастни, ако оставим някой друг да ни оправи държавата, няма да се получи. Чакахме достатъчно дълго. Трябва да си оплевим политическата градинка, да оскубем всички плевели, за да тръгнем на чисто да градим съсипаната си държава. Моята цел е да върнем славата на Перник като развит промишлен  регион, какъвто беше. На изборите на 11 юли ще се гласува машинно. Няма нищо сложно, дори е по-елементарно от тегленето на пари от банкомат. Затова, не се притеснявайте, гласувайте с бюлетина №8 за коалиция „Изправи се! Мутри вън!” , заяви Мирела Кирилова.

След срещата с колектива, кандидатите за народни представители от коалицията се срещнаха със собственика на предприятието Ангел Христов. Той поясни, че в момента във фирмата работят около 170 човека. „Имам и мина в кюстендилско, която успяхме вече да разработим, докато тук, в ЦРБаза е много по-трудно. Пандемията прекрати възможностите ни за експорт и остана само вътрешния пазар. Имахме до 2010- 2011 г  доста работа за Мини „Марица” и ТЕЦ”Марица Изток”, но полека-лека ни изтласкаха от там. Всички знаят как става това. Така че в момента не работим за държавни дружества. Не успяхме да се възползваме от помощта 60:40, кандидатствахме два пъти, но не ни одобриха, не знам по какви причини. Приказките за това как държавата помага на бизнеса в условията на пандемия, не са верни. Поне аз не съм усетил никаква помощ от държавата.  Работим за частни клиенти, с които имаме вече изградени много коректни отношения и затова ни възлагат поръчки. Радостната новина е, че не се наложи да съкращаваме хора заради пандемията. Дори назначих още”, сподели Ангел Христов.

На въпроса- с какви други проблеми се сблъсква в работата си, Христов поясни:” Не мога да намеря квалифицирани работници. Трябват ни стругари, шлосери, заварчици. Напоследък младите хора не ги влече работата в производството. Освен това, липсва връзка между образованието и бизнеса. Наложително е да се направи анализ на потребностите на бизнеса от кадри в региона и с оглед на това да се формират такива паралелки в професионалните гимназии”.

 На въпроса- как оценява ситуацията в страната в момента, Ангел Христов отговори: „Мисля, че в сравнение с изборите на 4 април, сега хората придобиха кураж и надежда, че промяната ще се случи. Трябва да се промени бизнес средата в страната- конкуренцията трябва да е решаващата, а не политическите протекции. Трябва да продължи борбата срещу корупцията, иначе страната ни няма шансове за развитие. Държавата трябва да подпомогне малкия и среден бизнес с нисколихвени кредити, за да може да бъде закупено съвременно оборудване, което да направи фирмите конкурентоспособни на международния пазар, което ще бъде от полза и за държавната хазна”.

На тръгване кандидатите за народни представители увериха собственика на ЦРБ, че без значение кой от тях ще влезе в народното събрание, те ще бъдат ангажирани с проблемите, с които са били запознати. Ангел Христов им пожела успех на 11 юли.