Бюрото по труда в Перник търси социални асистенти, касиери, склададжии, продавачи…

Бюрото по труда в Перник търси социални асистенти, касиери, склададжии, продавачи…

След като през предходната седмица предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места леко намаляха, то през изминалата седмица те отново се увеличиха с 15 и станаха 272.  Добрата новина е, че  предлаганите свободни работни места за безработни висшисти се увеличиха, макар и само с 1 и станаха 26.

Продължават да са актуални офертите за работа на 25 социални асистенти за Радомир. През миналата седмица се появиха предложения за работа на 15 охранители, 10 касиери, 10 продавач-консултанти. През изминалата седмица се появи предложение за работа за 20 склададжии в София.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: шивачки, помощник- готвачи,  сервитьори,  лекари,  общ работник за хора с ТЕЛК, фелдшери,  оператори на абкант-машина, оператори на машина за лазерен разкрой, заварчици, куриер, шлосери, заварчици аргон, събирачи на отпадъци разделно, общи работници, шофьор,  детегледач,  рехабилитатор, касиери, помощник-сладкари, продавач-консултант на топла точка, готвачи, рецепционист и сервитьори за Трън, помощник-готвачи, шлосери, заварчици аргон,  събирачи на отпадъци-разделно, общи работници, шофьор, оператор компютърна предпечатна подготовка,  автомонтьори, главни счетоводители, санитар, чистач-хигиенисти, възпитатели, бармани, салонни управители, готвачи в заведение за бързо хранене, машинист на многокофов багер, шлайфист,леяр,  стругари, електромонтьори, готвачи, склададжии, пиколо в хотел, помощник-сладкар, машинни оператори на металорежещи машини, кредитен специалист, кредитен консултант, готвачи, помощник-готвач, готвач,  помощник в кухня, работници за сглобяване на детайли, електротехник, машинист еднокофов багер,  месачи, пекари, щофьор на лекотоварен автомобил, международен шофьор,  работник спомагателна шивашка дейност, кредитни консултанти,  помощници в кухня в заведение за бързо хранене, снабдители-доставчици, пласьори на стоки.

 Ако анализираме трудовия пазар в Перник, то се налага изводът, че с преодоляването на пандемията от коронавиус, трудовият пазар в региона се съживява и то бързо. Доказателство за това е фактът, че и през изминалата седмица се увеличиха свободните работни места, които предложи Бюрото по труда.  Сред най- търсените кадри в момента са: социални асистенти, анкетьори, склададжии,  охранители, касиери, продавач-консултанти и други.

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях за производството.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 246 свободни места и 25 за безработни висшисти.