Мая Манолова в Перник: Свободата идва, връщаме си достойнството, няма вече да има кой да ни притеснява!

Мая Манолова в Перник: Свободата идва, връщаме си достойнството, няма вече да има кой да ни притеснява!

„Здравейте приятели, здравей Перник! Вярно е, че съм от Кюстендил, но в момента живея в пернишко, така че се чувствам поне наполовина перничанка. Затова проблемите на хората от Перник са ми близки и ще участваме заедно в тяхното решаване”.  С тези думи се обърна към перничани по време на предизборната среща в Перник, председателят на коалиция „Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова.

На предизборната среща-концерт присъстваха кандидатите за народни представители от листата на „Изправи се! Мутри вън!”, която е с бюлетина №8 на изборите на 11 юли. Дойдоха членове и симпатизанти на коалицията и много граждани

 Лидерът на коалицията представи листата от Перник, като подчерта, че тя е една от най-силните, най-младите и креативни в страната на коалицията „Изправи се! Мутри вън!”

„На предишните избори дадохме заявка за добър резултат. Ще имаме народен представител от Перник, който поемайки ангажименти към хората от града и с моя помощ като полуперничанка, ще ги решаваме заедно”, заяви Мая Манолова и припомни, че на 9 юли, в петък, се навършва една година от протестите на гражданите срещу едноличния мафиотски режим на Борисов. По този повод тя отправи покана към перничани всички да се включат в протеста в София.

 „Знаете ли, кое е различното при днешното ми идване в Перник и при всичките ми посещения през последните дни в страната? Усещате ли, че напоследък, след изборите на 4 април, след всичко, което се случи с Комисията по ревизията и сега със служебното правителство, се диша по-свободно. Усещате ли, че страхът си тръгва, че надеждата се събужда. Всички вече усещаме, че промените в България ще бъдат необратими. На 11 юли ще кажем завинаги – довиждане на ГЕРБ във властта. Нито Борисов ще бъде повече премиер, нито ГЕРБ ще управлява, нито ще имат повече възможности да мачкат, да притесняват хора, техните съдби и бизнес. Това е важното да се разбере. И е важното през оставащата една седмица до следващите избори, да го кажем на  всички граждани- на Перник, на София, на цялата страна. Наистина е време вече да се изправим. Тези, които ни притесняваха до сега повече няма да са никои. Идва време за свобода и за връщане на достойнството. Ние от „Изправи се! Мутри вън!” показахме, че си държим на думата. В 45-ия Парламент, както обещахме, гласувахме за намаляване на партийната субсидия. Върнахме 100 000 лева от нашата партийна субсидия. Внесохме проекта за преизчисляването на пенсиите и го гласувахме на първо четене. Внесохме проектите за подкрепа на бизнеса. Отворихме парламента за гражданите. Направихме Комисията по ревизия и осветяването на корумпираните започна в предишния парламент. Сега, в следващия парламент,  ще довършим започнатото. Ще повишим доходите, ще преизчислим пенсиите на пенсионерите, ще подкрепим бизнеса, ще приемем законите за частния фалит, срещу колекторските фирми, срещу заливането на страната с боклук.  Ще си върнем достойнството. Всичко това ще се случи след 11 юли. Затова, скъпи приятели, излезте, гласувайте спокойно и свободно. Свободата идва. Връщаме си достойнството. Повече няма да има кой да ни притеснява”, заяви Мая Манолова.

Силвия Иванова, която е втора в листата на коялицията, подари на Мая Манолова сборникът „Българските конституции”. Перничани, пък искаха да имат автограф от лидера на „Изправи се! Мутри вън!”

За приповдигнатото настроение на всички допринесе много с емоционалните си изпълнения и фолклорната певица Румяна Попова. Мая Манолова се хвана на хорото до водача на листата в Перник с пожелание за успех на изборите на 11 юли!