Крепостта Перник става арена на епична битка…

Крепостта Перник става арена на епична битка…

Римски легиони в пълно бойно снаряжение се изправят срещу бойна част на агрианите в поредна битка за непристъпната крепост. Траки и римляни, изправени едни срещу други, демонстрират своето военно изкуство. В полевия римски лагер майстори-занаятчии показват уменията си. Орфей и Евридика се носят в мистериозен танц…

Не, това не е кратък преразказ на учебник по история, а част от атракциите, с които Крепостта Перник ще посрещне своите посетители в Европейската нощ на музеите.

Деца, родители, баби и дядовци, за всеки от вас античният фест, който ще се проведе на територията на крепостта на 3 юли от 11.00 до 17.00 ч., ще предложи богат избор от забавления.

Можете да следите със затаен дъх битката между траки и римляни, да присъствате на триумфалния парад, да станете свидетели на гладиаторски двубой, да се насладите на тракийски мистерии, вдъхновени от древните митове и легенди, или просто да се потопите в очарованието на миналото.

Античният фест е част от богатата програма, която Регионален исторически музей – Перник е подготвил за Европейската нощ на музеите.

Програмата на античния фест включва:

– презентиране на римско и тракийско въоръжение и бойни тактики;

– полеви римски лагер с демонстрация на занаяти, бит, въоръжение;

– възстановка на битка между римски легион и тракийска военна част;

– триумфален парад;

– тракийски мистерии „Орфей и Евридика”;

– гладиаторски двубои;

– анимации за деца.